Gyereksakk

**********************************************

Szakkörök gyerekeknek a 2018-19-es tanévben (tervezett időpontok): 

Hétfő     15:00 – 16:00      Kezdő-haladó  Szentháromság téri iskola

Kedd     15:30 – 16:30     Haladó  Szentháromság téri iskola

Szerda  14:00-15.00        Kezdő,              Szily Kastély iskola

Szerda  15:00-16.00        Haladó,             Szily Kastély iskola

Péntek  14.45-15.45   Kezdő,               Torbágyi iskola

Péntek  15.45-16.45   haladó               Torbágyi iskola

Péntek  18:00 órától várjuk a gyerekeket, érdeklődőket a Közösségi Házban. 

Kiscsoportos, egyéni oktatásra is lehet jelentkezni Ruip Jánosnál (0630/860-9294).

***********************************************************

 A szakkörökről

Az első évben a célunk, hogy a gyerekek magabiztosan lépjenek a figurákkal, ismerjék meg a szabályokat, alap tudásuk legyen az állások értékeléséről. Közben a gyerekek tanulnak nyugton ülni, egyre hosszabb ideig egy dologra figyelni, megtanulnak nyerni, veszíteni. Valószínűleg fejlődik a gyerekek logikai készsége, memóriája, térlátása. A figurák leütése, cseréje miatt a folyamatosan gyakorolják  az összeadást, kivonást. Megismerkednek a koordinátarendszerrel. Az egyszerű sakkfeladatok önálló megoldásával komoly sikerélményt szerezhetnek.

A második évben szeretnénk készség szintre fejleszteni lépéseket, finomítani az állásértékelést, alapszinten megismerkedni a sakk taktikai lehetőségeivel.

A harmadik évben a cél a tervkészítés, az ellenfél céljainak felfedezése, a sakk törvényszerűségeinek mélyebb megismerése.

A negyedik év célja a kezdő versenyzői szint elérése az érdeklődő gyerekeknek.

Szeretném, ha a különböző csoportokba járó gyerekek megismerkedhetnének egymással, lenne alkalom kötetlen, közös játékra, gyakorlásra. Ugyanakkor heti 1 óra foglalkozáson nem lehet senkit tisztességesen megtanítani sakkozni. Pontosabban nem lehet eljutni arra a szintre, ahol a sakk pedagógiai, jellemfejlesztő lehetőségei igazán érvényesülnek. Nincs idő szórakoztató, vagy elmélyült játékra sem. Ezért döntöttünk úgy, hogy pénteken 18.00-tól a sakkcsapat edzése mellett minden, főleg haladó szakkörre járó gyereket várunk gyakorlásra, játékra Biatorbágyra a Közösségi Házba (Fő u. 94.)

A  szakkör díja 3.600.- Ft/hó.  Ezt az összeget minden hónap 15-ig az alábbi számlaszámra kérném szépen átutalni: 10102093-10850000-01001006 Ruip János. Kérésre a befizetett összegről számlát küldök. Testvéreknek kedvezmény.

Előre bejelentett hiányzás, vagy a szakkör elmaradása esetén a díj módosul, amit a következő havi befizetésnél írok jóvá. (Az iskolai szünetek a szakkör díját nem módosítják.)

Szeretném, ha a gyerekek megismerkednének az internetes sakksuli lehetőségeivel, megoldanák annak példatárát. Ez a Magyar Sakkszövetség chess.hu oldalán található, és regisztráció után használható. Kérném a szülői segítséget az induláshoz, utána némi noszogatást.