Gyereksakk

Szakkörök gyerekeknek a 2021-22-es tanévben (tervezett időpontok): 

A Covid járvány miatt az iskolai szakköri foglalkozások szünetelnek.

Kiscsoportos, egyéni oktatásra is lehet jelentkezni Ruip Jánosnál (0630/860-9294).

Péntek  18:00 órától várjuk a gyerekeket, érdeklődőket a Faluházban.

***********************************************************

 A szakkörökről

Az első évben a célunk, hogy a gyerekek magabiztosan lépjenek a figurákkal, ismerjék meg a szabályokat, alap tudásuk legyen az állások értékeléséről. Közben a gyerekek tanulnak nyugton ülni, egyre hosszabb ideig egy dologra figyelni, megtanulnak nyerni, veszíteni. Valószínűleg fejlődik a gyerekek logikai készsége, memóriája, térlátása. A figurák leütése, cseréje miatt a folyamatosan gyakorolják  az összeadást, kivonást. Megismerkednek a koordinátarendszerrel. Az egyszerű sakkfeladatok önálló megoldásával komoly sikerélményt szerezhetnek.

A második évben szeretnénk készség szintre fejleszteni lépéseket, finomítani az állásértékelést, alapszinten megismerkedni a sakk taktikai lehetőségeivel.

A harmadik évben a cél a tervkészítés, az ellenfél céljainak felfedezése, a sakk törvényszerűségeinek mélyebb megismerése.

A negyedik év célja a kezdő versenyzői szint elérése az érdeklődő gyerekeknek.

Szeretném, ha a különböző csoportokba járó gyerekek megismerkedhetnének egymással, lenne alkalom kötetlen, közös játékra, gyakorlásra. Ugyanakkor heti 1 óra foglalkozáson nem lehet senkit tisztességesen megtanítani sakkozni. Pontosabban nem lehet eljutni arra a szintre, ahol a sakk pedagógiai, jellemfejlesztő lehetőségei igazán érvényesülnek. Nincs idő szórakoztató, vagy elmélyült játékra sem. Ezért döntöttünk úgy, hogy pénteken 18.00-tól a sakkcsapat edzése mellett minden, főleg haladó szakkörre járó gyereket várunk gyakorlásra, játékra Biatorbágyra a Faluházba ( Baross Gábor u. 1.)

A  szakkör díja 4.000.- Ft/hó.   Kérésre a befizetett összegről számlát küldök. Testvéreknek kedvezmény. Előre bejelentett hiányzás, vagy a szakkör elmaradása esetén a díj módosul, amit a következő havi befizetésnél írok jóvá. (Az iskolai szünetek a szakkör díját nem módosítják.)

Szeretném, ha a gyerekek megismerkednének az internetes learningchess.com lehetőségeivel, megoldanák annak példatárát. Kérném a szülői segítséget az induláshoz, utána némi noszogatást. Hozzáférést én tudok biztosítani.